אדם מבלה על המזרן בממוצע כ-7 שעות ביום לכן בחירת מזרן מתאים היא הכרחית לאיכות שינה טובה ולבוקר רענן יותר. כל אחד באשר הוא שונה במבנה הפיזיולוגי שלו. חלק מאיתנו נמוכים וחלקנו גבוהים, חלקנו בעלי מבנה עצמות רחב, חלקנו בעלי משקל גבוה או ממש נמוך, חלקנו סובלים מבעיות גב וחלקנו מתעוררים מכל תזוזה,
מזרן בהתאמה אישית הוא מזרן שעונה בדיוק על הצרכים של הלקוח. זה הוא מזרן שיכול להגיע בכל מידה, ועם הרכב שכבות שונה ומותאם אישית. מזרן בהתאמה אישית מכיל שכבות לטקס או ויסקו בעובי שונה על פי הפרמטרים האישיים. כמו כן, מזרנים בהתאמה אישית הם מזרנים אורטופדיים שבמקרים רבים מצליחים להקל על כאבים באזורים שונים בגוף גם לסובלים מבעיות גב או פריצות דיסק. מזרנים אלו תורמים לשיפור איכות השינה ומייצרים חווית שינה רצופה ללא הפרעות.
מזרנים בהתאמה אישית יכולים להיות מזרני ילדים, מזרנים זוגיים בכל המידות, מזרני יחיד ועוד.
רוב השכבות התומכות של המזרן וכן שכבת הבסיס יהיו עשויות מחומר אשר נקרא פולימר. מזרני פולימרים ידועים בעיקר כמזרנים ללא קפיצים המשלבים שכבות בצפיפות ומשקל שונה. כמו כן, הם משלבים שכבות נוחות כמו ויסקו, לטקס ואחרות על מנת ליצור תחושת רכות ותמיכה לאורך כל הלילה. כאשר מייצרים מזרן בהתאמה אישית חשוב לשים לב להרכב השכבות ולעובי שלהם.
היתרון של מזרן בהתאמה אישית הוא היעדר האינטרס למכור דגם שכבר הוכן מראש והוא זמין במלאי. כל המזרנים בהתאמה אישית מיוצרים באופן ייחודי ללקוח ובהתאם לצרכיו האישיים וזה מה שהופך אותו להיות המזרן הזוגי המומלץ ביותר.
כיצד מתבצע תהליך ההתאמה למזרן?
תהליך ההתאמה למזרן בהתאמה אישית, מתחיל מבירור צרכים מעמיק של הלקוח. מי הלקוח, למה הוא מחליף מזרן? האם בגלל בעיות מסוימות כמו כאבים בבוקר?, חוסר שינה ועייפות?, או רק בגלל הצורך לחדש את המזרן ששימש לא מעט שנים. פיזור משקל הגוף משתנה בהתאם לגובה לכן אנו מייחסים חשיבות רבה לנתונים פיזיולוגיים של הלקוח כמו הגובה, המשקל והיחס ביניהם. המזרן המומלץ ביותר חייב להתחשב באזור הלחץ העיקרי שפועל על המזרן ולתמוך בו.
במידה ומצאתם את עצמכם מחליפים מזרן בטווח זמן קצר כתוצאה מחוסר נוחות או שקיעה, המזרן שבחרתם כנראה לא מתאים לנתונים הפיזיולוגיים וכן לא תואם את תנוחת השינה. תנוחת השינה מעידה רבות על האופי והאישיות שלכם. ממש כמו שפת הגוף. למשל יש אנשים שישנים בתנוחת עובר למשל שזוהי תנוחה המתבטאת בשכיבה על הצד כאשר הרגליים מקופלות כלפי הבטן, לעיתים ישנים כך מתוך רצון להקל על הגב ולהוריד ממנו את הלחץ. אבחנה זו תעזור לנו להבין אילו שכבות לשלב במזרן כדי לייצר את תחושת ההקלה הזו באופן טבעי.
כיצד נבחר את הרכב השכבות?
כל השכבות אשר מרכיבות את המזרן מגיעות בדרגות קושי וצפיפות שונה, שכבות אלו יקבעו על סמך המשקל, הגובה וכן אם קיימת בעיה בריאותית כלשהי. מטרת השילוב הנכון של כל השכבות ביחד היא לייצר תמיכה מירבית לגוף לפי משקל האדם אשר שוכב על המזרון. ליבת המזרן היא החלק התומך והעיקרי של המזרן ושל כל המשקל אשר מונח עליו. הליבה היא גם הבסיס התומך והשכבות אשר ירכיבו אותה יבחרו על סמך משקל הגוף. לדוגמה, בסיס גמיש מתאים לאנשים הסובלים מבעיות גב ולאנשים המעוניינים לרכוש מזרן אורטופדי ייחודי לבעיות בריאות, בסיס קשיח לעומת זאת מתאים במיוחד לאנשים אשר סובלים מעודף משקל וזאת כדי למנוע שקיעה עתידית במזרון בטווח הקצר.
אנשים בעלי משקל גבוה יחסית בדרך כלל יסבלו משקיעה של המזרן לאחר מספר שנים בודדות, בעיקר בחלק המרכזי של המזרן באזור הגב התחתון, לכן מזרן קשה שלא מותאם כמו שצריך עלול לשקוע ולהרגיש רך לאחר זמן קצר. במקרה של אנשים ששוקלים מעל 120 קילו כדאי להתאים מזרן עם תמיכות ודרגת קושי יציבה במיוחד שתדע להחזיק את משקל הגוף במהלך הלילה.
אנשים במשקל גוף נמוך שנע בין 50-70 קילו, יכולים לשלב שכבות רכות ועדיין להרגיש שהמזרן הוא קשה גם לאורך שנים רבות. זה קורה בגלל כמות הלחץ המופעל כנגד המזרן, ככל שמשקל הגוף של האדם גבוה יותר, כך הלחץ שמופעל הוא גדול יותר. כמו כן מזרן רך יכול לסייע בהרפייה של האזור הכואב. אנשים הסובלים מכאבים מפושטים בגוף, עצמות בולטות בגב, כאבים בגב התחתון, העליון ועוד, אלו אנשים שחייבים מזרן רך אשר ידע לספוג את משקל הגוף שלהם לתוכו ובכך לספוג את הכאב ולא להפעיל לחץ על הנקודות הרגישות.
מזרן אנטומי אורטופדי בהתאמה אישית גם יכול לספק מענה משמעותי לאנשים הסובלים מבעיות וכאבי גב. שכבה אנטומית היא שכבה ייחודית שאנו משלבים במזרונים אורטופדיים. היא מסייעת לשפר את זרימת הדם ולחלק באופן שווה את כל משקל הגוף על פני שטח המזרן, בכך היא עוזרת להקל על הלחץ באזורים שונים בזמן השינה ומאפשרת שינה נינוחה ובריאה יותר.
ומה לגבי מזרן ויסקו או מזרן לטקס?
שכבות ויסקו או לטקס משולבות בכל סוגי המזרנים בהתאמה אישית כדי להקנות למזרן רכות ותמיכה לגוף בזמן השינה. השכבות ישולבו בעובי משתנה, גם הן, על סמך משקל הגוף. כשמדובר בשכבת ויסקו או לטקס לרוב נדבר על שכבה אלסטית רכה אשר שוקעת ומתגמשת בעת השכיבה עליה, כך יכולה שכבת הלטקס או הויסקו לספק תמיכה מקיפה לצד נוחות מירבית.
ההבדל בין ויסקו ללטקס, מלבד סוג החומר, הוא גם המרקם והתחושה בזמן השכיבה על המזרן, ויסקו תופס את צורת הגוף בעוד לטקס מאפשר לגוף רכות בשילוב של תמיכה מלאה.
שכבת הויסקו היא שכבת ספוג ייחודית שפותחה על ידי סוכנות החלל האמריקאית כדי להתאים לשימושם של האסטרונאוטים בחלל, חומר הויסקו הוא אחד החומרים הבודדים שהגיעו מהתעשייה היישר לצרכן הפרטי, בתי החולים החלו לראשונה להשתמש במזרני הויסקו, כמזרנים שהתאימו לחולים ששכבו 24 שעות ביממה והמטרה הייתה למנוע מהם פצעי לחץ.
שכבת הלטקס לעומת זאת מיוצרת מחומר טבעי אשר מופק מהשרף של עץ הגומי. ללטקס יכולת למנוע הצטברות חיידקים ולכן הוא מהווה חומר גלם עיקרי במוצרים לשימוש רפואי כמו כפפות וכן מעולה לאנשים הסובלים מאלרגיות.